Facebook Lookback

Facebook A Look Back – Seronok tengok all the picture digabungkan dengan nice music dalam bentuk HD video macam ala-ala persona montaj. Bila Lookback kenangan-kenangan manis yang ada sepanjang 5 tahun di Facebook rasa lucu dan terharu pun ada.  This special feature are recommended to see with your family too.

Anda boleh try klik : https://www.facebook.com/lookback (login FB sebelum klik link ni )

P/S :
Sebelum layan https://www.facebook.com/lookback dengan bini. Di sini ada satu tips Laki-Bini.

Sebelum tengok bersama  bini tersayang pastikan tengok dulu selamat x untuk ditonton bersama. haha. Bukan apa… kita kan xingat apa yang kita like and share. haha kang ada yang tesinggung hati ingat gambar skandal yang keluar. haha

Nasib baik Facebook byk show gambar bini. (nampak sgt aku tidak  berperangai tidak senonoh selama 5 tahun ni HAHAHA.) – Moral tgk dulu “Lookback”. Confident baru ajak bini tgk sekali kalau x berpeluh.. haha…

Update  12/2/2014:
Sekarang  Facebook Lookback dah ada button” sedit” , jadi tak perlu lagi risau :).

Sebelum tu ni ada satu tips lagi :

Nak Download  Facebook Lookback macam saya?

  1. Klik  https://www.facebook.com/lookback guna “Chrome Browser“. [Xda Chrome? Download Sini ].
  2. Pastu klik menu bars kat belah kanan dan pilih Tools > Developer Tools. Satu window akan keluar kat bawah.
  3. Klik pada “Network” tab kat window yang keluar tadi.
  4. Klik Play kat  video supaya Browser dapat detect. Banyak list akan keluar tapi  cuba cari kat bahagian  type  >  “video/mp4.”
  5. Klik-Kanan pada  path  / nama / link  video/mp4.
  6. Pilih menu “Open in New Window.”
  7. Klik kanan kat New Window yang terbukak video tu . Pilih  “Save Video As”
  8. Save kat komputer.  Tada… siap di download 🙂
  9.  Sekarang dah boleh upload pada Facebook untuk dikongsikan atau upload kat Youtube.

Update  5/2/2014:
Sekarang  Facebook Lookback dah ada button” share your movie” , jadi tak perlu lagi ikut step di atas untuk share  pada orang ramai.

Credit to :
http://kimworld.com/how-to-download-and-share-your-facebook-lookback-video/

H/T to Jeff Cutler and CC Chapman for suggesting that it could be done.