Kuih Kapit Berperisa – sedap dan rangup (crunchy)

Hari ni nk share sket tentang hobi sampingan. Selain mengajar saya juga ada juga support local business dengan bantu mereka jual. Hari ni saya nk share satu produk PKS yang istimewa. Kuih Kapit berperisa kadang kala orang lain panggil kuih kapit berinti. Kuih Kapit selalunya kosong tiada perisa atau inti di dalamnya.

Ini rupa kuih kapit:

IMG_1389

Pakcik yang buat kuih kapit ni xda letak apa-apa brand atau identiti untuk kuih kapit ni.  Dalam kepala saya cuma fikir nk tolong jual dan dalam masa yang sama ajar isteri saya bisnes. Isteri saya xberapa minat berbisnes. Saya kata kuih kapit ni ada peluang / chances untuk belajar menjual. Dia setuju. Maka projek kuih kapit pun bermula .

Usaha pertama saya
Sediakan platform aka produk. Ni antara stok produk yg saya ada:

IMG_1327

Ni kira macam sorting je. ada byk lagi dalam kotak.

 

Usaha kedua :
Kemudian saya sediakan isteri saya borang untuk ambil tempahan offline:

IMG_1337

 

Ni gambar isteri saya sedang sibuk dengan kuih kapitnya:

IMG_1293

 

Usaha ketiga :
Tengok jualan isteri semakin baik, saya sediakan panel untuk mudahkan pelanggan tengok  perisa yang kami tawarkan. Saya juga beri satu identiti pada produk yang isteri saya jual ni iaitu “Kapit Flava“. Hari tu dah belajar yang produk PKS perlukan pembungkusan dan identiti yang baik. Saya cuba apply sahaja :).

IMG_1453

 

Nak tau macam macam mana bentuk produk akhir yang pelanggan terima?  Seperti gambar di bawah:

IMG_1332

Semoga jualan Kuih Kapit ini sold out menjelang bulan puasa dan hari raya nanti.

Jika berminat boleh sms / wassap saya  :
Fikri (0143388653)

 

 

Terima kasih